Si është zhvilluar Tirana si qendër administrative dhe Kryeqytet i Shqipërisë?

Si është zhvilluar Tirana si qendër administrative dhe Kryeqytet i Shqipërisë?

#DES&Tirana Si është zhvilluar Tirana si qendër administrative dhe Kryeqytet i Shqipërisë? 👉 Më 1920 Tirana shpallet kryeqytet i Shqipërisë dhe qeveria e Fan Nolit vendos t’i japë qytetit pamjen dinjitoze të një kryeqyteti evropian dhe të qendrës administrative. 👉 Projektohet për herë të parë sheshi në qendër të qytetit (Skënderbej) ku u hodhën njollat e para […]

Read more