#A e dini se… LIN është fshati i vendosur në një gadishull të vogël të Liqenit të Ohrit, 22 km nga Pogradeci.

#A e dini se… LIN është fshati i vendosur në një gadishull të vogël të Liqenit të Ohrit, 22 km nga Pogradeci. Fshati ka rreth 100 shtëpi, por pak shtëpi tipike me gurë kanë shpëtuar dhe pronat këtu i ngjajnë shtëpive të reja të qyteteve tona. Fshati që mbart histori dhe që është i vendosur aq bukur në buzë të liqenit e ka humbur ansamblin karakteristik të shtëpive me gurë dhe karakterin special të një fshati turistik. Sot banorët vuajnë për uj të pijshëm dhe i derdhin ujrat e zeza në liqen. Shqipëria është duke humbur një nga perlat e saj natyrore, historike, arkitekturore dhe turistike.
Mozaiku i Linit është zbuluar nga gërmimet në vitin 1969 dhe dëshmon për një vendbanim ilir, që i përket epokës së hekurit deri në mesjetën e hershme.