Lumi Vjosa në Shqipëri është një nga lumenjtë e fundit të egër të Europës, sepse pothuajse të gjitha degët e tij rrjedhin të pandërprera dhe të paprekura, duke krijuar një rrjet lumor të gjallë si diçka që nuk haset më.

#A e dini se… Lumi Vjosa në Shqipëri është një nga lumenjtë e fundit të egër të Europës, sepse pothuajse të gjitha degët e tij rrjedhin të pandërprera dhe të paprekura, duke krijuar një rrjet lumor të gjallë si diçka që nuk haset më. Gjatësia e lumit në Shqipëri është 192 km. Vjosa lag 4552km2 […]

Lexo më shumë

Janë 300 pensionistë italianë që kanë ardhur të kalojnë moshën e pensionit në Durrës për arsye të kostos më të lirë të jetesës.

#A e dini se… Janë 300 pensionistë italianë që kanë ardhur të kalojnë moshën e pensionit në Durrës për arsye të kostos më të lirë të jetesës. Në fillim të 2020, shtetasve të huaj u është hequr tatimi mbi të ardhurat nga pensionet apo shpërblimet, duke shmangur kështu tatimin e dyfishtë. Shqipëria me këtë ligj […]

Lexo më shumë

#A e dini se… LIN është fshati i vendosur në një gadishull të vogël të Liqenit të Ohrit, 22 km nga Pogradeci.

#A e dini se… LIN është fshati i vendosur në një gadishull të vogël të Liqenit të Ohrit, 22 km nga Pogradeci. Fshati ka rreth 100 shtëpi, por pak shtëpi tipike me gurë kanë shpëtuar dhe pronat këtu i ngjajnë shtëpive të reja të qyteteve tona. Fshati që mbart histori dhe që është i vendosur […]

Lexo më shumë

A e dini se…

Mungesa e dijes dhe vëmendjes për llojet e enëve që përdorni për gatim janë jetike pë shëndetin tuaj e familjes. Për shkak të llojit të materialit, dëmtimeve nga përdorimi dhe lëndëve që lëshojnë në nxehtësi, shmangni këto lloje enësh gatimi: 🍳🥗 Enët e veshura me qeramikë : Ato mund të shtojnë një dozë toksine në ushqimin […]

Lexo më shumë