fbpx

Lahti, Kryeqyteti i Gjelbër Evropian i vitit 2021!

– Lahti ka 120.000 banorë e ndodhet në Rajonin e liqeneve, 100 km nga Helsinki – Është zgjedhur nga Komisioni Europian si Kryeqyteti i Gjelbër i Europës për vitin 2021. – Ka braktisur plotësisht qymyrin – 99% e mbetjeve shtëpiake riciklohen – Ngrohet vetëm me lëndë të djegshme të ricikluara e me dru. – Emetimet […]

Read more
Shqipëria besohet të ketë rreth 2000 agjentë pronash. Sasia më e madhe e agjentëve ndodhen ne Tiranë, në rrethe ka pak.

A e dini se? Shqipëria besohet të ketë rreth 2000 agjentë pronash.

A e dini se…Janë rreth 4-6 milionë agjentë pronash profesionistë në botë, por besohet të jenë shumë më tepër. 🧩Tregjet më të mëdha të pronave të paluajtshme dhe kanë numur agjentësh si më poshtë: 👉Shtetet e Bashkuara 2 milionë 👉Kina 500.000 👉Brazili 300.000 👉Evropa 250.000 👉Kanada 100.000 👉Australi 65.000 🧩 Shqipëria besohet të ketë rreth […]

Read more

Lumi Vjosa në Shqipëri është një nga lumenjtë e fundit të egër të Europës, sepse pothuajse të gjitha degët e tij rrjedhin të pandërprera dhe të paprekura, duke krijuar një rrjet lumor të gjallë si diçka që nuk haset më.

#A e dini se… Lumi Vjosa në Shqipëri është një nga lumenjtë e fundit të egër të Europës, sepse pothuajse të gjitha degët e tij rrjedhin të pandërprera dhe të paprekura, duke krijuar një rrjet lumor të gjallë si diçka që nuk haset më. Gjatësia e lumit në Shqipëri është 192 km. Vjosa lag 4552km2 […]

Read more

Janë 300 pensionistë italianë që kanë ardhur të kalojnë moshën e pensionit në Durrës për arsye të kostos më të lirë të jetesës.

#A e dini se… Janë 300 pensionistë italianë që kanë ardhur të kalojnë moshën e pensionit në Durrës për arsye të kostos më të lirë të jetesës. Në fillim të 2020, shtetasve të huaj u është hequr tatimi mbi të ardhurat nga pensionet apo shpërblimet, duke shmangur kështu tatimin e dyfishtë. Shqipëria me këtë ligj […]

Read more