Popullsia shqiptare brenda vendit po zhvendoset drejt qyteteve, sidomos Tiranës.

#DES&Ju
Popullsia shqiptare brenda vendit po zhvendoset drejt qyteteve, sidomos Tiranës.
👉 Janë 230.000 persona që kanë ndryshuar vendbanim brenda vendit, sipas të dhënave të anketës së fundit të INSTAT. 👉 Migrimi i brendshëm pati intensitet të lartë në vitet 2010-2020.
👉 Shumica dërrmuese e personave që lëvizin në Tiranë mbeten po në Tiranë, duke ndërruar adresë.
👉 Gjysma e personave të vendosur në prefekturën e Tiranës vijnë nga prefektura të tjera.
👉 Kukësi duket se është prefektura me % më të lartë të popullsisë që ndryshon vendbanimin brenda vendit, me 16,1% të popullsisë së përgjithshme banuese të saj.
👉 % e popullsisë së përgjithshme që migron me familjen është e lartë në Dibër, Durrës, Fier, Gjirokastër, Elbasan dhe Korçë.
👉 Brenda vendit kanë lëvizur me gjithë familjet mbi 127.000 persona;
👉 90.000 persona kanë ndryshuar vendbanimin brenda vendit Individualisht.
Është e qartë se arsyet e zhvendosjes së popullsisë sonë brenda vendit bëhet për arsye ekonomike, punësimi, shkollimi, jete më të pasur sociale e kulturore si dhe liri për të jetuar larg ndrydhjes e kufizimeve që ushtrojnë qytezat e vogla apo fshatrat.
#DESRealEstate #AgjenciPronash #Imigracioni #Shqiptarët #Shqipëria #Banesa #ShtëpiMeQira #DES #Shtëpia #Apartamente #Toka #ZyraNëShqipëri #DESHimare
#Tirane #Elbasan #Korçe #Fier #Vlore #Lushnje #Shkoder
www.desrealestate.al

Share në mediat sociale
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter