Popullsia shqiptare brenda vendit po zhvendoset drejt qyteteve, sidomos Tiranës.

#DES&Ju Popullsia shqiptare brenda vendit po zhvendoset drejt qyteteve, sidomos Tiranës. 👉 Janë 230.000 persona që kanë ndryshuar vendbanim brenda vendit, sipas të dhënave të anketës së fundit të INSTAT. 👉 Migrimi i brendshëm pati intensitet të lartë në vitet 2010-2020. 👉 Shumica dërrmuese e personave që lëvizin në Tiranë mbeten po në Tiranë, duke ndërruar adresë. 👉 Gjysma e […]

Lexo më shumë

#DES&Ju, Jeni qiramarrës? Cilat janë çështjet që merrni në shqyrtim përpara se të kërkoni?

#DES&Ju, Jeni qiramarrës? Cilat janë çështjet që merrni në shqyrtim përpara se të kërkoni? 👉 Çfarë buxheti mund të përballoni? 👉 Sa kohë planifikoni të qëndroni në shtëpi? 👉 Doni stabilitet apo fleksibilitet? 👉 Ju do merreni me riparimet dhe mirëmbajtjen e shtëpisë? 👉 Cilat janë qëllimet tuaja financiare, karriere dhe familjare? Drejtojuni zyrave DES, kontaktoni me Agjentin e DES […]

Lexo më shumë

Si është zhvilluar Tirana si qendër administrative dhe Kryeqytet i Shqipërisë?

#DES&Tirana Si është zhvilluar Tirana si qendër administrative dhe Kryeqytet i Shqipërisë? 👉 Më 1920 Tirana shpallet kryeqytet i Shqipërisë dhe qeveria e Fan Nolit vendos t’i japë qytetit pamjen dinjitoze të një kryeqyteti evropian dhe të qendrës administrative. 👉 Projektohet për herë të parë sheshi në qendër të qytetit (Skënderbej) ku u hodhën njollat e para […]

Lexo më shumë

Të gjithë jemi kuriozë se si jetojnë të pasurit dhe si është shtëpia e tyre.

#DES&Shtëpia . Po ju sjellim shtëpinë e Warren Buffet, miliarderi i famshëm amerikan, që jeton në Omaha, Nebraska në një shtëpi tepër modeste për pasurinë dhe mundësitë që ka: 👉 Shtëpia është ndërtuar në vitin 1921; 👉 Buffet e bleu atë në vitin 1958 për 31,500$; 👉 Shtëpia e Buffett ka 5 dhoma gjumi dhe 2.5 banjo. 👉 Buffet […]

Lexo më shumë