Kanionet e Osumit ndodhen në seksionin Çorovodë – Hambull të luginës së Osumit

Kanionet e Osumit ndodhen në seksionin Çorovodë – Hambull të luginës së Osumit💦💦:
💧 13 km i gjatë
💧 4-35 m i gjerë
💧 70-80 m i thellë
🌈 Shpatet përgjatë lumit Osum janë gati vertikale. Kur udhëton në brendësi të tij mahnitesh nga bukuria e rrallë: copa qielli, gëlqerorët gri të anëve dhe bimësia e blertë.🍀🌿🍃
Në disa vende shfaqen ujëvara të mëdha të cilat ndrisin si kristale 💎 në ditët me diell, rrezet e të cilit zbërthehen nga piklat e ujit💦. Në këto kanione zhvillohet sezoni i sportit të rafting. Sportistë nga Italia, Anglia, Çekia, Franca, Gjermania etj. vijnë për të ushtruar rafting, hiking lumi dhe kajake në Kanionin e Gradecit.
💪 I gjithë kanioni ka shkallë vështirësie II/lll ( jo i rrezikshëm).
☀️☀️ Vera është sezoni më i mirë për hiking lumi dhe pishina natyrore.
🕒 Duhet rreth 3 orë për një udhëtim të plotë rafting ose kajak.