fbpx

Po mbyllet proçesi i rivlerësimit të pronave në 31 dhjetor 2021!

Po mbyllet proçesi i rivlerësimit të pronëave në 31 dhjetor 2021.
⁉️Çfarë fitoni e humbisni nëse e bëni ose jo rivlerësimin?
Nëse prona që keni ka çmimin me të cilën e keni blerë, vlera reale e tregut të pronës tuaj ka ndryshuar.

Që ta rivlerësoni me çmimet e tregut, bëhet rivlerësimi:
✅ P.sh. Çmimi i pronës suaj është 3.000.000 lekë.
Bëni rivlerësimin e pronës dhe çmimi që do përcaktojë eksperti i licencuar për vlerësimin e saj është 7.000.000 lekë.
Për ta regjistruar pronën në Kadastër për rivlerësimin ju do te paguani 3% të diferencës së çmimeve:
7.000.000-3.000.000×3%= 120.000 lekë.
Pa këtë ligj të përkohshëm, pagesa në Kadastër do ishte:
7.000.000-3.000.000×15%=600.000 lekë, pra kurseni 480.000 lekë!
✅Pas rivlerësimit, prona juaj e ka vlerën e tregut në këtë moment 7.000.000 lekë.
✅Rivlerësimi vlen shumë. Kur ju e shisni pronën, tatimi që paguhet është 15% e diferencës së vlerës së shitjes me vlerën e rivlerësuar.