fbpx

Disa lule janë toksike për ne!

Kontakti me gjethet e luleve që do të përmendim më poshtë mund të vënë në rrezik shëndetin, por fëmijët e vegjël dhe kafshët janë më të rrezikuarit. 🌺 Ky lloj zambaku emeton në ajër disa enzima toksike të quajtura cardiac glycoside që shkaktojnë marramendje, të vjella, diarre dhe alergji. 🌺 Lulja e kastorit, në ndryshim nga vaji […]

Read more

{A e dini se…}

Nëse jeni pronar i një pasurie të paluajtshme, por për shkak të papërcaktimit të sipërfaqes në dokumentin e pronësisë, nuk jeni pajisur me çertifikatë pronësie, atëherë duhet të paraqisni në Drejtorinë Vendore të Kadastrës kërkesë për regjistrim pronësie, e cila duhet të shoqërohet me: ✅ dokumentin e pronësisë; ✅ dokumentacionin hartografik për pasurinë, i cili miratohet nga […]

Read more

Si ta mirëmbani parketin e shtëpisë?

Parketi i shtëpisë  rrezikon të humbasë bukurinë dhe të pësojë gërvishje. Si ta mirëmbani atë? 🌰 Parket të shtresëzuar: Lajeni me një copë të njomë sipërfaqen e tij, pastrojeni çdo ditë parketin tuaj me fshesë me korent ose me një fshesë të butë. Për të evituar gërvishtjet nga këmbët e karrigeve vendosni shtresa të buta poshtë tyre. […]

Read more

A e dini se…

Në shkurt 2018, me VKM të posaçme, u pezulluan procedurat për njohjen e të drejtës së pronësisë mbi tokat bujqësore që garantonte Ligji nr. 7501 “Për tokën”. Kjo VKM bllokonte në bashki dhe hipotekë për të gjithë pronat me largësi deri në 1.5 km nga bregu i detit, e cilësuar si zonë me rëndësi për […]

Read more