Hipoteka ,1000 personat që kanë gati tapinë e shtëpive në Tiranë

Tiranë: Janë 1000 persona që kanë gati tapitë e shtëpive në Tiranë Zyra Vendore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme publikon listën e atyre që kanë përfituar lejen e legalizimit dhe që duhet t’i drejtohen Hipotekës së rrethit për të aplikuar për certifikatë pronësie. Procedurat për marrjen e tapisë janë ndjekur nga ALUIZNI, i cili […]

Read more

Trashëgimia historike dhe kulturore e Kalasë së Ulqinit

Kalaja e Ulqinit e njohur si Qyteti i vjetër i Ulqinit, është monument kulture i kategorisë I në Mal të Zi dhe lagje e Ulqinit. U themelua në shekullin e V p.e.s. nga ilirët, kolhët, nga të cilët është quajtur fillimisht Kolihinium. Në shekullin II p.e.s. u mor nga romakët prej fisit ilir Olciniatas dhe […]

Read more

Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, nje mrekulli e natyres

Parku Kombëtar natyror Shebenik-Jabllanicë afër qytetit të Librazhdit shtrihet në 34 mijë ha sipërfaqe plot me pyje, male, livadhe e lule. Parku përfshin: 🏮 Rrajca, një nga vendet natyrore të Shqipërisë, pasuri natyrore botërore e UNESCO-s. Pyjet e larta të ahut të Rrajcës bëjnë pjesë në brezin e gjelbërt të pyjeve të ahut në Evropë, dhe […]

Read more

Regjistrimi i fitimit të së drejtës së pronësis, dokumentat që nevojiten

Regjistrimi i fitimit të së drejtës së pronësisë për pasuritë e paluajtshme nga muaji maj, bëhet nga zyrat Vendore të Kadastrës, mjafton që të verifikohet që akti i marrjes së tokës në pronësi, të ketë këto elementë: ✅ Emrin dhe mbiemrin e përfituesit apo të përfaqësuesit të familjes bujqësore, përfituese të tokës bujqësore; ✅ Identifikimin e organit […]

Read more