fbpx
Kadastra, 2000 qytetarët që duhet të tërheqin lejet e legalizimit !

Kadastra, 2000 qytetarët që duhet të tërheqin lejet e legalizimit !

Agjencia Shtetërore e Kadastrës publikon listën me 2000 pronarë që kanë ndërtuar pa leje në të gjithë vendin. Ndërtimet e tyre e kanë kaluar procesin e legalizimit, por për të marrë Certifikatat për shtëpitë duhet të paguajnë faturën për parcelën ndërtimore. Pronarët janë në Devoll, Kavajë, Sarandë,Delvinë, Divjakë, Tirana Veri, Tirana Rurale2, Zona të Stimuluara […]

Read more

Ferma Urbane Agripolis!

Miq të dashur! Keto foto janë të Fermës Urbane Agripolis që po ndërtohet ne tarracën e Ekspozitës Paris Expo Porte de Versailles, në zonën 15 të Parisit. Sipërfaqa 14 000 m2, 30 lloj prodhimesh, më e madhja në Europë, e zhvilluar vertikalisht, me prodhime bio me 1000 kg fruta dhe perime në ditë ne sezon […]

Read more

Lista e pronarëve që duhet të kryejnë pagesën për parcelën ndërtimore!

Agjencia e Kadastrës ka shpallur listën e 1020 pronarëve që duhet te kryejnë pagesën për parcelën ndërtimore në 7 qarqet: Elbasan, Kavajë, Lezhë, Korçë, Gjirokastër dhe Berat dhe Kukës. Ata kanë kryer ndërtime pa leje, por ndërtimet e tyre kanë kaluar procesin e legalizimit dhe për të marrë tapinë për shtëpitë duhet të paguajnë faturën […]

Read more

Katalogu për objektet shtetërore!

Agjencia e Trajtimit të Pronave ka shpallur katalogun e 160 objekteve shtetërore në 11 qarqe të vendit, që do të përdoren për kompensim. Me ligjin në fuqi, kompensimi fizik aplikohet si formë alternative e kompensimit dhe do të ketë përparësi mbi kompensimin financiar. Sipas ligjit, pronarët fitojnë kompensim fizik, vetëm nëse disponojnë një vendim përfundimtar […]

Read more