fbpx
Popullsia shqiptare brenda vendit po zhvendoset drejt qyteteve, sidomos Tiranës.

Popullsia shqiptare brenda vendit po zhvendoset drejt qyteteve, sidomos Tiranës.

👉 Janë 230.000 persona që kanë ndryshuar vendbanim brenda vendit, sipas të dhënave të anketës së fundit të INSTAT. 👉 Migrimi i brendshëm pati intensitet të lartë në vitet 2010-2020. 👉 Shumica dërrmuese e personave që lëvizin në Tiranë mbeten po në Tiranë, duke ndërruar adresë. 👉 Gjysma e personave të vendosur në prefekturën e Tiranës vijnë nga […]

Read more
Cilat janë çështjet që merrni në shqyrtim përpara se të kërkoni një shtëpi?

Cilat janë çështjet që merrni në shqyrtim përpara se të kërkoni një shtëpi?

Çfarë buxheti mund të përballoni? Sa kohë planifikoni të qëndroni në shtëpi? Doni stabilitet apo fleksibilitet? Ju do merreni me riparimet dhe mirëmbajtjen e shtëpisë? Cilat janë qëllimet tuaja financiare, karriere dhe familjare? Drejtojuni zyrave DES, kontaktoni me Agjentin e DES në mënyrë që t’ju japi zgjidhjen sipas rrethanave dhe mundësive që keni. DES ka […]

Read more
Si është zhvilluar Tirana si qendër administrative dhe Kryeqytet i Shqipërisë?

Si është zhvilluar Tirana si qendër administrative dhe Kryeqytet i Shqipërisë?

#DES&Tirana Si është zhvilluar Tirana si qendër administrative dhe Kryeqytet i Shqipërisë? 👉 Më 1920 Tirana shpallet kryeqytet i Shqipërisë dhe qeveria e Fan Nolit vendos t’i japë qytetit pamjen dinjitoze të një kryeqyteti evropian dhe të qendrës administrative. 👉 Projektohet për herë të parë sheshi në qendër të qytetit (Skënderbej) ku u hodhën njollat e para […]

Read more
Të gjithë jemi kuriozë se si jetojnë të pasurit dhe si është shtëpia e tyre.

Të gjithë jemi kuriozë se si jetojnë të pasurit dhe si është shtëpia e tyre.

#DES&Shtëpia . Po ju sjellim shtëpinë e Warren Buffet, miliarderi i famshëm amerikan, që jeton në Omaha, Nebraska në një shtëpi tepër modeste për pasurinë dhe mundësitë që ka: 👉 Shtëpia është ndërtuar në vitin 1921; 👉 Buffet e bleu atë në vitin 1958 për 31,500$; 👉 Shtëpia e Buffett ka 5 dhoma gjumi dhe 2.5 banjo. 👉 Buffet […]

Read more