fbpx

5 Mite mbi shitjen e shtëpisë!

Gjeni 5 mitet që shitësit e shtëpive kanë ngritur dhe që rezultojëe krejt të gabuara:

1.Kam nevojë ta ribëj kuzhinën dhe banjon para se ta shes.

E vërteta: Investimi që do bësh nuk do të të kthehet nga shitja. Rinovime të vogla do të bëjnë që ta shesësh shtëpinë me një vlerë më të lartë.

2. Jashtësia e shtëpisë nuk është aq e rëndësishme sa brendësia.

E vërteta: Blerësit shpesh ndikohen nga jashtësia për të bërë vlerësimin e shtëpisë. Lajmi i mire është se nuk ju duhen shumë shpenzime për ta përmirësuar jashtësine: lule, ndricim e lyerje kryesisht.

3. Në qoftë se shtëpia është e pastër, nuk kam nevojë të bëj gjë tjetër.

E vërteta: Pastërtia është e mirë por jo e mjaftueshme për të ritur vlerën e shtëpisë. Janë përmirësime të tjera të cilat e rrisin vlerën realisht.

4. Graniti dhe paisjet e celikut janë jashtë mode.

E Vërteta: Granitet dhe paisjet prej celiku apo me syprina të tilla pëlqehen. Kur nxirrni shtëpine në shitje mendoni për shijet e blerësve të mundshëm e jo për shijet tuaja personale.

5. Blerësit mund ti injorojnë ngjyrat që nuk i pëlqejnë.

E vërteta: Ardhja në banesën e sapoblerë është punë e madhe dhe shpesh blerësit nuk duan ta bëjnë lyerjen. Një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të bëni është ta lyeni shtëpinë me ngjyra neutral, që edhe ne fotografitë e pronës janë ndihmuese dhe fton më shumë blerës.