fbpx
Banese ne ndertim te ri

Doni të blini banesë në ndërtim të ri?

Një banesë të re mund ta gjeni vetëm tek projektet dhe ndërtimet e reja që i shesin agjencitë e pronave me çmime edhe më të mira se vetë ndërtuesit ndonjëherë.
 
Kini parasysh se:
 
1. Nëse jeni të interesuar të blini banesë në ndërtim të ri , punoni me agjentin tuaj DES për t’u siguruar që i keni identifikuar të gjitha mundësitë e tregut.
 
2. Shtëpitë e reja shpesh shiten përpara se të ndërtohen ose në proces ndërtimi.
 
3. Konsideroni blerjen në faza sa më të hershme të ndërtimit, që të mund të merrni çmimin më të mirë si dhe të zgjidhni apartamentin apo vilën më të mirë për ju.
 
4. Kur pallati ndërtohet plotësisht, çmimi i apartamenteve rritet 10% ose më shumë, thjesht sepse tregu i pasurive të paluajtshme është vlerësuar.
 
5. Agjenti i pronave ju ofron shumë informacion e mundësi zgjedhjeje në projekte e ndërtime në disa zona, duke parë dhe çmimet për secilën.
 
6. Ndërtuesit shpesh punojnë me banka të caktuara, duke ju ofruar kredi për blerjen e banesës në projektet e tyre.
 
7. Ju paguni 20-30% të çmimit në rast blerje me nënshkrimin e kontratës, kurse 70-80% e ofrojnë bankat si kredi për shtëpi.
 
8. Agjenti DES Real Estate ju ndjek në çdo hap deri në nënshkrimin e kontratës e marrjen e çelsave.
 
9. Sapo ta keni blerë, ju mbani kontakte me Agjentin DES për ta nxjerrë në shitje ne momentin që vendosni ta shisni atë.