Çfarë ngjyrash përdorni në dhomat e fëmijëve?

#DES&Interiori,
Çfarë ngjyrash përdorni në dhomat e fëmijëve?
🌈Ngjyra ka aftësinë të frymëzojë, emocionojë, qetësojë, shërojë, por dhe të trazojë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për fëmijët, të cilët mund të jenë tepër të ndjeshëm ndaj ndikimit të ngjyrës.
Ngjyra:
🍊Portokalli:
👉 Kjo ngjyrë e ngrohtë, miqësore e rinore është e shkëlqyeshme për fëmijët pasi thuhet se inkurajon besimin, ekstroversionin e pavarësinë.
👉 Natyra shoqërore e kësaj ngjyre i bën fëmijët dhe miqtë e tyre të qetë, duke frymëzuar komunikimin dhe bashkëpunimin.
🌕E verdhë:
👉 Ne e mendojmë se ajo nxit ndjenjat e lumturisë dhe gëzimit. 👉 Studimet e vlerësojnë këtë ngjyrë të ndritshme dhe të gëzueshme nxitëse të motivimit.
👉Të verdhat më të buta mund të ndihmojnë përqendrimin.
👉Më të ndritshmet mund të forcojnë kujtesën.
👉Kujdes nga përdorimi shumë i të verdhës së ndritshme se në mund të krijojë ndjenja acarimi e madje zemërimi.
🍀Jeshile:
👉 Kjo ngjyrë qetësuese e natyrale ka një ndikim qetësues tek fëmijët.
Shkencëtarët kanë zbuluar:
👉 Jeshilja mund të përmirësojë shpejtësinë dhe të kuptuarit e leximit të fëmijës.
👉 Përdoreni këtë ngjyrë që zvogëlon ankthin!
🔵 Blu: Duke pasur efektin e kundërt të së kuqes, blu zvogëlon:
👉 Ndjenjat e ankthit dhe agresivitetit.
👉 Ul presionin e gjakut e rrahjet e zemrës.
👉 Fëmijët që përjetojnë hidhërime ose probleme të tjera të sjelljes mund të vlerësojnë efektet qetësuese të një dhome blu.
😈 Vjollcë:
👉 Shpesh lidhet me mbretërinë, vjollca është ambicioze dhe e sigurt në vetvete!
👉 Ajo është ngjyra e pasionit, krijimtarisë, mençurisë dhe spiritualitetit.
👉Kjo ngjyrë e thellë dhe emocionuese është e shkëlqyeshme për të frymëzuar ndjeshmërinë dhe dhembshurinë tek fëmijët.
👉 Por nëse fëmija juaj është veçanërisht i ndjeshëm, ju mund të dëshironi ta mbani këtë ngjyrë të kufizuar në përdorim!
🌸 Rozë:
👉 Edhe pse zakonisht shoqërohet me hapësira tipike për vajzat, roza ka një ndjesi qetësuese që mund të përdoret në të dy gjinitë.
👉 Provoni të çiftoni vepra arti, pajisje dhe tekstile rozë me një sfond neutral.
🎒E kuqe:
👉 Ka aftësinë të aktivizojë trupin dhe të eksitojë mendjen, duke rritur ritmin e zemrës, POR
👉Ekspozimi i tepërt ndaj të kuqes inkurajon sjelljen agresive e pamundësinë e përqendrimit!
👉 E kuqja është e shkëlqyeshme si theks, por mund të mos jetë ngjyra më e mirë e murit për një fëmijë të shqetësuar.
🌈 Ngjyrat e ngrohta.
👉 Ngjyrat e ngrohta frymëzojnë lumturi, komoditet dhe rehati.
👉 Ato mund të bëjnë që hapësirat e mëdha e të hapura të ndihen më intime për të rinjtë!
👉 Përdorini këto ngjyra të lehta si një platformë për hije më të ndritshme dhe më të guximshme.
🥚Ngjyrat e ftohta:
👉 Disa prej nesh i lidhin ngjyrat e ftohta me ambjente sterile, të ngjashme me spitalin, por ngjyrat e ftohta më të lehta mund të kenë një efekt qetësues tek fëmijët!
👉 Shumë nga këto ngjyra ndihmojnë që hapësirat e vogla të duken pak më të hapura.