Ka filluar proçesi i rivlerësimit të pronës nga janari e deri ne 30 shtator 2020.

⁉️ Përse duhet ta bëni rivlerësimin e pronës?
⁉️Cfarë fitoni e humbisni nëse e bëni ose jo?
Nëse shtëpia apo një pronë që keni ka çmimin me të cilën e keni blerë, vlera reale e tregut për pronën tuaj ka ndryshuar. Që të bëni vendosni për pronën tuaj vlerën e saj të tregut, bëhet rivlerësimi.
 P.sh. Çmimi i pronës tuaj është 3 000 000 lekë.
Bëni rivlerësimin dhe çmimi i vlerës së tregut, që nxjerr eksperti i licensuar për vlerësimin e pasurisë së patundshme është 7 000 000 lekë.
Tatimi që do paguani për regjistrimin në Kadastër të këtij rivlerësimi është 3% e diferencës:
7.000.000-3.000.000 x 3%= 120 000 lekë.
Në kushte normale( pa këtë ligj të përkohshëm) rivlerësimi do ishte:
7.000.000-3.000.000×15% 600. 000 lekë.
Siç e shikoni kurseni 480. 000 lekë.
 Pas këtij rivlerësimi, prona juaj e ka vlerën e tregut të momentit kur është bërë 7 milionë.
 Rivlerësimi vlen shumë. Kur ju e shisni pronën, tatimi që paguhet është 15% e diferencës së çmimit të shitjes me çmimin e vlerësuar që ka prona.

Share në mediat sociale
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter