Qyteti i Pogradecit shtrihet në brigjet e Liqenit të Pogradecit

E bukura Shqipëri – Këtë herë jemi në qytetin e Pogradecit!

E bukura Shqipëri

📍 Qyteti i Pogradecit shtrihet në brigjet e Liqenit të Pogradecit.

👉 Liqeni është më i thelli ( 285 m) dhe më i vjetri (2-4mil. vjet) në Europë dhe është pjesë e Listës së Trashëgimisë Natyrore dhe Kulturore të UNESCO-s.
👉 Pogradeci ka një plazh të gjerë, shëtitore të madhe dhe një klimë shumë të mirë: të butë në dimër e të freskët në verë.
👉 Turistët çmojnë shumë mikpritjen, ushqimin, pijet, peisazhin e mrekullueshëm, çmimet e mira dhe mundësitë e shumta për të shijuar natyrën dhe vendet e rralla të rajonit.
👉 Pronat në qytet i gjeni me çmime të arsyeshme.🏡

🌅 Pogradeci ka vende tepër interesante për  të vizituar: 👇

👉 Gadishulli i Linit dhe  fshati me të njëjtin emër ndodhet 25 km nga Pogradeci.  Shtëpitë janë të  ndërtuara prej guri e të mbuluara nga pjergullat. Jeta në Lin ka filluar në epokën e hekurit.
👉 Bazilike e hershme kristiane me mozaikë të jashtëzakonshëm në dysheme i takon shekullit  4-5 AC dhe është një vepër e rrallë e kulturës sonë.
👉 Driloni dhe Tushemishti ndodhet  vetëm 4-5 km nga Pogradeci.
👉 Burimet e Drilonit ndodhen afër Tushemishtit e Gurrasit dhe vijnë nga Liqeni i Prespës, përmes Malit të Thatë. Driloni  është  një monument i mrekullueshemëm natyre me gjelbërim, ujëra, qetësi dhe bukuri të rrallë. Burimet e Kabashit, me ujë të kristaltë e lëndina të blerta, ndodhen 2 km nga Pogradeci.

👉 Selca e poshtëme
Vizitoni Kalane dhe 5  varret monumentale të gdhendura në shkëmbin masiv të Gradishtës. Selca e poshtëme ka qenë një qendër e zhvilluar ekonomike e shekullit 4-3 BC.
👉 Potkozhani
Është një fshat i vecantë, me shtëpitë  prej guri e të mbuluara me plloca e me rrugicat  të shtruara me kalldrëm. Kisha mesjetare e Shën Dhimitrit ndodhet jo larg fshatit Potkozhan.

💁‍♀️ Për më shumë vizitoni faqen tonë të webit: www.desrealestate.al

Qyteti i Pogradecit shtrihet në brigjet e Liqenit të Pogradecit Pogradec

Share në mediat sociale
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter