Shtëpi pushimesh apo Investim në Real Estate

Çfarë duhet të dini për blerjen e një shtëpie të dytë?

Cili është qëllimi i blerjes: Shtëpi pushimesh apo Investim në Real Estate? 🧐

👉 Nëse e shihni atë si një vend për pushime me familjen, ju do të investoni në pamjen e saj.
👉 Nëse e blini si investim në prona, ju e shikoni si mjet për të gjeneruar të ardhura nga qiraja.

✅ PRO-të e zotërimit të një shtëpije të dytë:
▪️ Blerja e një shtëpie të dytë mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer që të jeni më pranë njerëzve që doni dhe vendeve që ju pëlqejnë.
▪️ Nëse planifikoni të lëvizni pasi të dilni në pension, mund të filloni krijimin e një komuniteti në një vend që e doni, duke blerë një shtëpi të dytë.
▪️ Shtëpitë kanë tendencë të rriten në vlerë, kështu që ju mund të përdorni shtëpinë tuaj të dytë si një mjet për të diversifikuar investimet tuaja.
▪️ Nëse vendosni të jepni me qira shtëpinë tuaj, mund të fitoni të ardhura për të mbuluar shpenzimet e zotërimit të një shtëpie të dytë.

❎ Kundër Blerjes së një shtëpie të dytë:
▪️ Përgjegjësia e shtuar.
▪️ Zotërimi i dy pronave çon në dyfishin e punës dhe barrën financiare shtesë.
▪️ Rreziqet e sigurisë dhe dëmtimi i shtëpisë tuaj të pabanuar.
▪️ Mund të ketë kosto shtesë të fshehura.
▪️ Sa herë do të shkoni në pronë duhet të siguroni pastrimin, ngrohjen, internetin, TV, furnizimin me ushqime etj.

ℹ️ Çfarë duhet të merrni parasysh para se të blini një shtëpi të dytë:
▪️ A mund ta përballoni financiarisht?
Nëse e blini me kredi ka të ngjarë të hasni një parapagim të lartë, një normë të lartë interesi dhe kësti i kredisë që duhet paguar çdo muaj.
▪️ Sa kohë të vitit do të kaloni aty?
▪️ A jeni të sigurtë se fëmijët tuaj e pëlqejnë shtëpinë dhe vendodhjen e saj?
▪️ A jeni të sigurtë që me stilin e jetës që keni do ta pëlqeni jetën në shtëpinë e dytë?
▪️ Është shumë e rëndësishme vendndodhja e shtëpisë suaj të dytë: të arrihet shpejt dhe kollaj.
▪️ Është shumë e rëndësishme zona, qyteza, fshati ku ndodhet.
▪️ Si është klima dhe moti gjatë gjithë vitit.
▪️ Përcaktoni se si do të trajtohen shërbimet gjatë kohës kur nuk qëndroni në shtëpinë tuaj të dytë.

Share në mediat sociale
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter