fbpx

Shmang këto 7 gabime në shitjen e shtëpisë!

7 gabimet që zakonisht shitësit bëjnë:

 1. Të shmangësh riparimet para se ta shesësh shtëpinë!
  Nëse shmangni riparimet e shtëpisë, e bëni atë më pak interesante për blerësit. Në vizitën në pronë, blerësit i konstatojnë dhe kërkojnë të ulin çmimin për shkakun e tyre.
 2. Të mos punosh me një agjent pronash!
  Listimi i shtëpisë në një Agjenci Pronash ndihmon në përcaktimin e çmimit të pronës, në vizitat në pronë dhe negociimin e agjentit tuaj me blerës të mundshëm për të marrë çmimin më të mirë. Procesi i shitjes është i ndërlikuar dhe duhet realizuar me profesionistë.
 3. T’i vendosësh shtëpisë çmimin e gabuar!
  Kyçe për shitjen e shtëpisë është të gjesh blerësin e duhur. Agjentët përdorin analiza të krahasimit të çmimit në zona, duke përdorur shitjet e mëparshme që ka agjencia, por jo vetëm. Shtëpia jote shitet bashkë me shumë shtëpi të tjera të cilat ndodhen në zonë dhe blerësit i krahasojnë çmimet me kujdes.

  Gabimet që mund të bëni:
  ⚱️Mbiçmimi: Shtëpia do të qëndrojë shumë gjatë në shitje dhe nuk është në interesin e agjentëve e të blerësve
  ⚱️Nënçmimi: Nëse vendosni çmim më të ulët se tregu, mund të jetë një staretegji për të tërhequr blerës, me qëllim nisjen e një “ankandi” për shitjen e saj. Kjo mund t’i largojë blerësit duke menduar se shtëpia juaj e lirë ka “vese” që duhen shmangur.

 4. Të mos bini pre e emocioneve!
  Shitja e shtëpisë është një akt ku mëson se si ta lësh atë të shkojë. Nëse jeni i lidhur emocionalisht me shtëpinë, do ta gjeni të vështirë të bini dakort me agjentin, kur ai negocion me ju.
 5. Mos i bëni fotografi të dobëta shtëpisë!
  Blerësit vozisin në internet dhe i shikojnë pronat nga fotografitë ose videot. Bëjini fotografitë me fotograf profesionist, ose agjencia ta bëjë këtë.
 6. Mos e shit shtëpinë para se të jesh gati!
  Të qenit gati për të shitur shtëpinë është të jeni financiarisht i përgatitur dhe të gjesh agjentin e agjencinë e duhur që do tju japin pamjen e mirë të çmimeve tregut.
 7. Të refuzosh të negociosh çmimin!
  Refuzimi i ofertave të blerësve çon në humbjen e shanseve të tregut. Punoni ngushtësisht me agjencinë për të kuptuar pritshmëritë tuaja dhe cilët nga termat ju mund të negiocioni.