fbpx

Tiranë: Hipoteka nxjerr listën me 480 personat që kanë gati tapitë e shtëpive!

Ata duhet t’i drejtohen Hipotekës së rrethit për të aplikuar për çertifikatë pronësie. Procedurat për marrjen e tapisë janë ndjekur nga ALUIZNI, i cili dorëzon dosjen e plotë në Hipotekë, por përfituesit duhet të shkojnë në ZRPP të aplikojnë për tapinë. Pas ndryshimeve të fundit ligjore qytetari do të marrë një kopje për të vërtetuar […]

Read more

Disa nga gabimet që bëjmë në oganizimin e shtëpisë!

Të gjithë duam që të përfitojmë energji pozitive dhe motivim në ambjentin ku jetojmë. Sipas Feng Shui-t, mjaftojnë ca rregullime, që të ndërtosh harmoninë dhe suksesin. Sipas Feng Shui, që ka thelbin e vet ekuilibrin e njeriut me ambientin ku jeton, çdo objekt është në gjendje që të kushtëzojë energjinë tonë të brendshme, përmes energjisë […]

Read more

Ligji i ri “Për Kadastrën”!

Ligji i ri “Për Kadastrën” ka krijuar mundësinë që pa ndonjë procedurë komplekse, pronat e paluajtshme, pjesë e bashkësisë ligjore të bashkëshortëve, të fituara gjatë martesës, përpara hyrjes në fuqi të ligjit, të regjistrohen në emër të të dy bashkëshortëve. Në këtë rast bashkëshorti, emri i të cilit nuk është i regjistruar në pronë, ka […]

Read more

Hipoteka, 550 personat që kanë gati tapitë e shtëpive në Tiranë!

Tiranë: Janë 550 persona që duhet të aplikojnë për çertifikatë pronësie të shtëpive. ZRPP Tiranë publikon listën me emrat e tyre që kanë përfituar lejen e legalizimit dhe që duhet t’i drejtohen Hipotekës së rrethit për të aplikuar. Pas ndryshimeve të fundit ligjore, qytetari do të marri një kopje për të vërtetuar mbarimin e proçesit […]

Read more